Back

Sürdürülebilirlik İçin Öğren-Uygula-Öğret Modeli

İrlanda Ulusal Üniversitesi, sürdürülebilirliği pedagojik ve metodolojik yaklaşımlarına entegre etmek için “Öğren-Uygula-Öğret” Modelini benimsiyor. Bu model kısaca şu şekilde tanımlanabilir.

“Öğren” basamağı, sürdürülebilirlik hakkındaki teorik bilgileri üniversite eğitim basamaklarına yerleştirmeyi kapsar. Bu adım öğrencilerin sürdürülebilir düşünme ve karar vermeyi öğrenmeleri için gereken bilgi ve becerileri kazanmasını sağlar.

“Uygula” basamağının amacı, öğrencilerin günlük hayatlarının her alanında sürdürülebilirlik konusunda öğrendikleri bilgileri basit veya kapsamlı aktiviteler aracılığıyla hayatlarına entegre etmelerini sağlamaktır.

“Öğret” basamağının amacı gençlerin kazandıkları bilgi ve becerileri arkadaş çevreleri başta olmak üzere çevrelerine tavsiye etmeleri, bu konuda rol model olmaları ve neticesinde toplum öncü olmalarını sağlamaktır.
Bu model neticesinde sürdürülebilirlik sadece üniversite sınırları içinde değil, toplumun her alanında kolaylıkla benimsenebilecek bir hayat tarzı haline gelecektir.

  • Kategori
    Metodolojiler ve pedagojik yaklaşımlar
  • Ülke
    İrlanda
  • Dil
    İngilizce
  • Kaynak Türü
    Web sitesi